TermékekNormál Float üveg

A normál Float üveg teljesen sík és a felületei párhuzamosak. Fényáteresztése, tisztasága maximálisan kielégíti a felhasználókat. Edzhető, ragasztható, festhető, valamint savmaratásra is alkalmas. Automata vágógéppel szabjuk méretre megrendelőink igénye szerint .

Hőszigetelő üvegek - Low-E - ClimaGuard, és hőszigetelő üvegek - argonnal töltve

A hőszigetelő üvegek alkalmazásával energia megtakarítást érhetünk el. A hőátbocsátási tényező (k) csökkentésével a többlet beruházás költségei középtávon megtérülnek, csökken a környezetszennyezés. A hősugarakat visszaveri a helyiség belseje felé, megakadályozza a meleg kiáramlását. Megszűnteti az ablakok közelében a hideghatást. Más üvegtípusokkal kombinálva is alkalmazható, valamint több rétegben összeépítve a hőátbocsátási tényező tovább csökkenthető.

Napvédő - SunGuard - hőszigetelt üvegek

Lényeges szempont a hővédelem mellett a megfelelő napvédelem biztosítása is. A napvédelmet biztosító üvegszerkezetek csökkentik a belső térnek a napsugárzás hatására bekövetkező túlzott felmelegedését. Alkalmazható napvédő termékcsoportok az anyagában színezett üvegek (parsol üvegek) és a keménybevonatos reflexiós Stopsol üvegek.

Hangszigetelő és ragasztott biztonsági üvegek

A fényáteresztés, a K és g-érték mellet gyakori igényként jelentkezik a nyugalom és a biztonság, melyet a megfelelő zajvédelem, továbbá az edzett és/vagy ragasztott biztonsági üvegek biztosítanak. A polivynil-butil fóliával ragasztott üvegek az építészet olyan régióiban használatosak, ahol az esztétikus üvegfelületek nagy fizikai igénybevételnek vannak, illetve lehetnek kitéve.

Edzett üvegek

A floatüveg hőállóságának és mechanikai szilárdságának növelése érdekében a floatüveget hőkezelésnek kell alávetni. A hőkezelési eljárása során az üveget a lágyulási pontja fölé melegítik, majd gyorsan lehűtik.

Tükör

A tükör tiszta float üvegből készül, rendszerint sötétkék védő hátfestéssel.

Savmart üvegek

A savmaratott és a mintás savmaratott üvegek fluorsav felhordásával készülnek. A tapintásuk selymes, tisztításuk könnyebb, mint a homokfúvott üvegé, valamint az ujjlenyomat nem marad az üvegen.

Katedrál üvegek

A katedrál üvegek dombormintás, hengerelt üvegek.

Huzalhálós üvegek

Üvegek, amibe dróthálót hengerelnek.

Tűzálló üvegek

Robax, Hőálló üvegkerámia.

Speciális üvegek